Vnesite iskalni izraz

December – božični sejmi

December – božični sejmi

December je čas za obdarovanje in ni ga boljšega za nakup unikatnih daril, kot je obisk ustvarjalnih sejmov. Tam ustvarjalci ponudimo najboljše in najlepše izdelke, ki smo ustvarili čez leto. V Ljubljani sta dva bolj obiskana sejma, to sta Artish in Artmarket ter seveda božično-novoletne stojnice v mestu in v trgovskih centrih.

Božični sejmi se v Ljubljani začnejo že konec novembra in popestrijo dogajanje v mestu vse tja do Novega leta. Za nas ustvarjalce je to eden lepših časov, veseli smo vsakega vašega nakupa, lepe besede in podpore.

Na moji Mateika handmade stojnici lahko kupite vse, kar je (in česar še ni 😉 v spletni trgovinici. Hkrati pa lahko na moji stojnici najdete še izdelke, ki so delo mojih dveh hčera, ki ustvarjata pod blagovno znamko By Mia bags. Tako, da je stojnica prava mala trgovinica, kjer najdete vse od novoletnih voščilnic z unikatnimi ilustracijami do unikatnega ročno izdelanega nakita in dodatkov za dom ali pisarno.

Priprave na decembrske sejme se začnejo že med poletjem. Najprej je potrebna primerna zaloga, tako materiala, kot zaloga že ustvarjenih izdelkov. V samem decembru je namreč res težko zadovoljiti vsa naročila in želje fizičnih trgovin, unikatnih naročil in naročil že poznanih ljudi, ki redno podpirajo moje ročno delo je zaloga nujna, saj določenih izdelkov pač ne zmoremo narediti čez noč. Potreben je tudi okviren načrt postavitve oziroma ureditve stojnice na sejmu – kako bodo izdelki postavljeni, kaj bomo poudarili in česa želimo največ prodati.

Različni prostori in lokacije sejmov so pravi izziv za ustvarjalce, da najbolj primerno in privlačno predstavijo svojo blagovno znamko in izdelke. Stojnica mora biti torej privlačna za oko in lepo postavljena. Včasih je prostora na mizi (pre)malo, včasih pa se nam celo zdi, da smo prinesli premalo izdelkov s seboj zaradi večje mize. Potem je tukaj celotna podoba blagovne znamke, ki se najbolje odraža na embalaži izdelkov. Ta nas predstavi, ne samo kupcu, ampak tudi obdarovancu, ki bo prejel naš unikatni izdelek kot darilo z dušo.

Vse drobne korake si je potrebno dobro organizirati, da nam sejmi postanejo pravi užitek. Na samem dogodku imamo veliko priložnost za srečanja z našimi obstoječimi in z novimi potencialnimi strankami. Preko njih dobimo različne odzive, predloge, komentarje in ideje. Seveda pa se srečamo še z ostalimi ustvarjalci, kar je neprecenljivo in mi osebno vedno znova prinese še več motivacije za še več kreativnih ter ustvarjalnih izdelkov.

Vzdušje na ustvarjalnih sejmih je torej za vse zelo prijetno. December je res poseben mesec in sigurno eden najlepših v letu. Hvala vam za vso podporo in veselje v letošnjem letu.

Lepe praznike vam vsem želim in vse lepo v novem letu.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja