Vnesite iskalni izraz

Modne broške

Modne broške

Broške so kar nekaj časa veljale za zastarele. Kar vidimo starejše gospe, ki si ob strani pripnejo broško ali pa se spomnimo svojih babic, ki imajo šatulje z nakitom polne starih baročnih brošk.

A v zadnjih letih so spet postale IN, najprej smo jih dobili v nenavadnih oblikah, potem smo jih pripeli na vsa mogoča mesta od pasu, torbic, rokovav do domačih blazin  in zdaj jih nosimo kar več hkrati. Tudi na večernih toaletah vladajo in lepo zamenjajo klasične večerne oglice in nakit.

 

Fotografije: Broškolini fini in Pintrest

Broška je bila kot nakit v podrejenem položaju in so jo imeli za preveč naduto – hoh za preprost moden, izčiščen ali minimalističen slog. Ampak broška je vedno bila izven kategorije mode in ima posebno mesto med nakitom.

Gre za mini skulpture, ki ga povzdigne material iz katerega so ustvarjene. Broška za razliko od prstana ali uhanov, ni omejena z delom telesa, kjer jih je primerno nositi, zato omogočajo tako oblikovalcu, kot imetniku širše orodje za umetniško izražanje. Lahko tudi za izražanje sporočila, ki ga želimo podati svetu okoli nas.

Zato pogumno povdarimo naše jakne, šale in pokrivla ter kreativno postavimo svojo majhno konstelacijo brošk z mešanico stilov in oblik. Jaz osebno, že od majhnega obožujem broške in jih z veseljem nosim. Tukaj je samo nekaj imen ustvarjalcev meni ljubih brošk:

 

Dorimu art in njune vile in origami metulji, S hruško in njuje keramične podobe, Broškolinifini in njene živalice, Milica Bubanja Design in njene porcelanaste umetnine,  Finofino in njene popolno zašite broške, še bi lahko naštevala. Poglejte si jih in si jih pripnite.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja