Vnesite iskalni izraz

Pakiranje izdelkov

Pakiranje izdelkov

Zadnje mesece se več ukvarjam z minimalizmom, #zerowaste gibanjem in ponovno uporabo izdelkov. Kot pika na i, je prišla informacija, da bodo morali po novem vsi podjetniki spremljati svojo oddano in prejeto embalažo in jo popisovati ter poročati na ARSO enkrat letno. Najprej se zgroziš, zakaj rabim spet nove evidence, ampak ko se pomiriš lahko vidiš, da je to nekaj ZELO dobrega. Nekaj podrobnosti na povezavi:

https://data.si/blog/2018/01/31/uredba-o-ravnanju-z-embalazo-in-odpadno-embalazo/

V naši želji, da bi naredili naš izdelek zelo privlačen za kupca, smo ga vstavili v takšno in drugačno embalažo. Dodajamo nalepke, papirje, vizitke, kartončke, vrvice, bleščice… in kaj se zgodi z vsemi temi dodatki – ROMAJO V SMETI. Ja, nudijo nam nekaj trenutnega veselja, da lahko rečemo “ooo, kako lepo”, potem odstranimo navlako in imamo izdelek. Smeti nekateri še vedno ne ločujejo, včasih so dodatki, ki jih damo k izdelkom neprimerni za ponovno reciklažo.

Tako sem se pri sebi odločila, da bo moja embalaža in pakiranje NUJNO minimalna, samo toliko, da zaščiti izdelek. In NUJNO v celoti primerna za reciklažo. Vse ostalo, kar sem navadno dodala, bo odpadlo – raje napišem zahvalno sporočilo na račun.

Še se spomnim časov, ko sem v mladosti prejete darilne škatlice in trakove prihranila in jih obvezno uporabila pri igri ali pa z njimi okrasila rojstno dnevna darila. Ne vem, koliko ljudi to še počne, vem samo, da si želim ustvariti čim manj odpadkov.

Za več podrobnosti si lahko ogledate knjigo Dom brez odpadkov avtorice Bea Johnson pri Tehniški založbi Slovenije. In seveda spletni naslovi #zerowaste.

Če imate kakšne predloge, kako zaviti vaša darilca, mi pišite.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja