Vnesite iskalni izraz

SPLOŠNI POGOJI

 

1. Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega mesta mateikahandmade.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in na podlagi priporočil GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine mateikahandmade.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

2. Prodajalec / upravljalec

Spletno mesto MATEikA Handmade je spletna trgovina z nakitom in dodatki za dom, ki so ročno izdelani v studiu MATEikA v Sloveniji. Za kupce in njihove želje ter pomoč pri izbiri skrbi Mateja Zaletel.

Naziv podjetja: Robert Zaletel s.p.

Naslov: Stanežiče 39 b , 1210 Ljubljana – Šentvid

Davčna številka: SI58632743

Matična številka: 1542494000

E-pošta: info@mateikahandmade.com

Telefon: 00386 40 694 110

TRR: SI56 02033 0090166450 (NLB, d.d.)

3. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje podatke o podjetju: kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon), bistvene lastnosti izdelkov, dostopnost izdelka, pogoje dostave (način, kraj in rok dostave), cene ki že vsebujejo davek, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih odstopa; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

4. Dostava

Poštnina in čas dostave

Oddano naročilo v košarici se obdela TAKOJ oz. še isti dan (razen, če pride do odsotnosti, ki jo objavimo na prvi strani).

Ko je naročilo potrjeno ter predračun poravnan, se izdelek odpošlje TAKOJ. To znaša navadno od 1-3 dni. Če gre za izdelek po naročilu, potrebujem 1-7 dni za izdelavo. V nujnih primerih nas kontaktirajte na info@mateikahandmade.com.

Pakete trenutno dostavlja Pošta Slovenije.

Znesek pakiranja in poštnine:

Za pakete do 50 Eur znaša poštnina 2 Eur (plačilo po predračunu).

Za pakete po povzetju znaša poštnina 5 Eur.

Paketi, katerih vrednost presega 50 Eur (plačilo po predračunu) je poštnina GRATIS.

Znesek poštnine velja za pakete znotraj Slovenije.

Po ostali Evropi je poštnina 5 Eur, po Ameriki 10 Eur in drugje po celinah 12 Eur.

5. Načini plačila

Plačilo po predračunu na račun Robert Zaletel s.p. TRR: SI56 02033 0090166450 (NLB, d.d.). Po oddaji naročila in elektronski potrditvi naročenega imate izdelke rezervirane 5 dni od potrditve naročila, (v tem času se poravna predračun oz. se dogovori paket po povzetju), kasneje dobavljivosti ne zagotavljamo več. Gotovinsko ob prevzemu poštne pošiljke – poslane po povzetju. Znesek kupnine in poštnine poravnate ob prevzemu paketa. Dostavo opravi Pošta Slovenije, ki za svojo storitev opravljene odkupnine, zaračuna provizijo.

6. Izdaja računa

MATEikA Handmade po odpremi izdelkov kupcu pošlje tudi račun, in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na stojnici ali pri plačilu po povzetju, prejme kupec natisnjen račun v paketni pošiljki.

7. Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema paketa, prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe (velja samo za izdelke oz. naročila dražja od 20 Eur), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov: info@mateikahandmade.com. V primeru odstopa od pogodbe kupec na lastne stroške  v roku 14 dni od poslanega obvestila na e-naslov vrne izdelek po pošti na naslov: Robert Zaletel s.p., Stanežiče 39 b, 1210  Ljubljana – Šentvid, Slovenija. Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Ravno tako izdelka ne sme uporabljati do odstopa pogodbe. V primeru, da je kupec prejel poškodovan ali uničen izdelek, naj to takoj sporoči na e-naslov info@mateikahandmade.com.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, ko je izdelek narejen po naročilu kupca, ali pa ga je le-ta že uporabljal in zato ni primeren za nadalnjo prodajo.  Vračilo kupnine bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine kupcu se izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun.

8. Reklamacija / stvarna napaka

Če se dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke, ponudnik pa jih brezplačno nadomesti z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom.

Če prejeti izdelk ne ustreza lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti prodajalca v roku osmih dni od datuma prejema izdelka. Podjetje Robert Zaletel s.p. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po šest mesecih od prejema izdelkov.
Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako na info@mateikahandmade.com ali pisno na naslov – Robert Zaletel s.p. oz. omogočiti, da izdelek Mateja Zaletel osebno pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.
Splošni pogoji poslovanja veljajo od 01. 10. 2017.